fbpx

Indendørs sjov med din hund: 5 nemme aktiviteter

Perfekte til regnvejrsdage…

Vejret i februar er altid… spændende.

Den ene dag er der frost og blå himmel, den anden dag skinner solen men den tredje dag er det gråt, vådt og blæsende.

Det er de dage hvor motivationen til at gå en god lang tur med hunden er et godt stykke i bund.

Ud skal vi selvfølgelig, men lige de dage kan det være løsningen er en kortere tur ude og kvalitetstid inde i stedet.

Det kan være en udfordring at finde på aktiviteter der kan stimulere hunden når man skal være indendørs, men der er faktisk mange ting man kan finde på.

I dette blogindlæg får du inspiration til 5 aktiviteter du kan lave med din hund indenfor mens regnen pisker på ruden.

1: Find godbidderne

Generelt er snusearbejde fantastisk og bør være en fast del af alle hundes dagligdag på den ene eller anden måde.

Gem et antal godbidder rundt omkring i rummet mens hunden ikke er der. Når hunden kommer ind, beder du den søge og snuse rundt efter godbidderne. De behøver ikke alle ligge på gulvet – gem nogle lidt oppe så sværhedsgraden øges en smule. Lad hunden arbejde lidt selv, men du kan også sagtens hjælpe med at finde nogle af godbidderne hvis nu de er gemt for svært.

Dette er en aktivitet der kan udføres på forskellige måder og som du nemt kan have børnene til at hjælpe med. Der kan gå sport i at finde de allerbedste gemmesteder og se hvor hurtigt hunden egentlig finder dem.

2: Aktivitetslegetøj med foder (våd eller tør)

Det kan være en lifesaver at have slikkemåtter, kong, toppl eller lignende forberedt med vådfoder så de ligger klar i fryseren og nemt kan gives til hunden. Der er selvfølgelig ikke tale om en fælles aktivitet når du giver din hund aktivitetslegetøj med vådfoder, men til gengæld bliver din hund mentalt stimuleret og aktiveret på en god måde mens du kan drikke en kop the eller kaffe. Det kan vi godt li’!

Måske er din hund ikke begejstret for vådfoder, men så er der alternativer til tørkost. Her kan du vælge legetøj som hunde skal flytte rundt på for at gå foderes eller godbidderne ud. Min absolutte yndlings er Snoop, fordi den ikke larmer når hunden skubber rundt med den og fordi sværhedsgraden er tilpas så den ikke frustrerer hunde og holder hunden engageret. Du kan også vælge stationære løsinger såsom Sodapups slowfeeders eller Buster Maze. De er nemme at gå til – bare hæld foderet i og lad hunden arbejde for at få fat i alt foderet.

Det er nemt at bruge hundens almindelige foder til denne slags aktiviteter, men du kan også købe noget andet lækkert foder (alpha spirit er altid et hit) som du kan bruge til dette. Så bliver det lige lidt mere spændende for hunden at arbejde for.

3: Lær hunden et nyt trick

Der findes jo et hav af tricks du kan lære din hund – måske kan den allerede en del, men her er inspiration til et trick jeg synes er sjovt.

Lær hunden at lukke skuffer

Måske kan din hund allerede dutte på din hånd – hvis ikke er det ikke noget problem, men så starter vi lige med at lære hunden at dutte på en post-it.

  • Start med at sætte post-it i din håndflade og præsenter det for hunden ved at holde din flade hånd foran hunden i snudehøjde.
  • Afvent at hunden viser interesse for hånden – det kan være så simpelt som at kigge på hånden, men måske snuser din hund til den og så handler det om at du er skarp på at rose hunden lige når der er interesse eller kontakt med hånden. Fjern din hånd når du belønner hunden.
  • Præsenter hånden med post-it igen og beløn hunden, når den igen viser interesse for hånden, og gentag dette nogle gange.
  • Du vil opleve at din hund bliver mere sikker i at dutte på din hånd med post-it og du kan derfor begynde at stille højere krav til hunden ved at begynde at holde din hånd længere væk fra hunden og i forskellige retninger. Sæt din post-it på den anden hånd for at tjekke om din hund er blevet sikker i at dutte på den. Det er også nu du sætter signal på.
  • For at lære din hund at lukke en skuffe sætter du post-it’en på skuffen og beder hunden dutte på den. Du belønner indledningsvist for kortvarige dut på den og det burde din hund tilbyde ret hurtigt.
  • For at skuffen lukker skal hunden dutte hårdere og derfor tøver du med din ros og belønning. Hunden vil højest sandsynligt dutte hårdere for at vise dig at du har overset hvor dygtig den er. Hårdere dut = skuffen lukkes (eller skubbes lidt i). Så belønner du 🙂
  • Når hunden nemt lukker skuffen ved at dutte på post-it’en sætter du signal på ”Luk skuffen” og så er de næste skridt at få fjernet post-it’en. Det gøres nemt ved at klippe den mindre og mindre indtil den ikke er nødvendig.
  • God træning 🙂

4: Gemmeleg

Denne leg er nemmest hvis I er to eller flere hjemme. Mens hunden er udenfor rummet, gemmer du dig. Kald på hunden og vent på at du bliver fundet. Hav meget gerne en godbid eller et stykke legetøj klar så I kan holde en lille sjov fest når du bliver fundet.

Dette er også en leg som husets yngste måske vil synes er sjov at være med til. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvor man kan gemme sig.

5: Viskestykkelegen

Dette er en meget simpel leg – her er der heller ikke tale om en fælles aktivitet, men i stedet noget der aktiverer din hund mens du kan slappe af. Du skal bruge et viskestykke og nogle lækre godbidder. Læg godbidderne i viskestykket, fold, rul, bind knude eller hvad du kan finde på og giv derefter din hund viskestykket. Lad din hund løse opgaven og få godbidderne ud. Hvis nu din hund er destruktiv af natur er dette måske ikke den smarteste måde at aktivere på. Her kan en snusemåtte eller snusebold i stedet være en mulighed.

Regnvejrsdage behøver ikke være kedelige for din hund. indendørs sjov med din hund 5 nemme aktiviteter

Husk også at en regnvejrsdag også sagtens kan være en oplagt mulighed for at slappe af uden der sker en hel masse. Din hund har brug for stimulering og aktivitet, men det er også helt sundt at kede sig. Nu er hovedparten af de aktiviteter jeg har listet lavintesitets aktivering – dvs at de ikke udføres med høj stress.

Jeg håber du har fået inspiration til hvad I kan finde på indendørs når det er gråt og trist udenfor.
Louise

Læs tidligere indlæg på bloggen

By |2023-02-03T11:41:21+01:00februar 3rd, 2023|Blog|0 Kommentarer

Share This Story!

Læg en kommentar

Go to Top