Hvalpetjek | Giv din hvalp den bedste start

Et hvalpetjek sikrer at din hvalp får de bedste forudsætninger. En fødsel er hård både for tæven og hvalpene. Mange er ikke klar over at hvalpens lille krop udsættes for nogle ret voldsomme påvirkninger, der kan give mindre og større traumer. Ganske som vi også oplever ved menneskebørn – og forældre er blevet mere opmærksomme på at komme til kiropraktor eller kranio sakral terapeut.

Der er forskel på graden af fødselstraumer og nogle traumer opdager opdrætter med det samme, men andre er ikke synlige med det blotte øje. Før hunden måske bliver ældre og begynder at udvise adfærdsændringer.

Eksempler på fødselstraumer

  • Skævheder i nakke og bækken
  • Låsninger i rygsøjle
  • Asymmetrisk kranie
  • Trykket brystkasse
  • Muskelspændinger som følge af rotationer

Er du opdrætter?
Så har du mulighed for at få dine hvalpe tjekket inden de rejser hjemmefra. Hvalpetjek foregår hjemme hos dig, stille og roligt i hvalpenes vante omgivelser. Når tæve og hvalpe har hilst på mig sætter jeg mig stille og roligt sammen med hvalpene og mærker dem igennem. Finder jeg nogle skævheder retter jeg dem. De fleste hvalpe sover næsten med det samme jeg lægger hænderne på dem.

To uger efter første besøg bliver hvalpene tjekket igen. Dette foregår ligeledes hjemme hos dig, men hvis du ønsker at komme i klinikken hos mig er du også velkommen til det.

Typisk foretaget hvalpetjek når hvalpene er 3 og 5 uger. Men det kan foretages når det passer dig.

Pris: 250kr pr. hvalp + kørsel

Når hvalpene er flyttet hjemmefra er det anbefalelsesværdigt at lade tæven få en behandling også. En fødsel og derefter pasning af hvalpene kan sætte sig i kroppen og en god omgang massage samt kranio sakral terapi kan bidrage til at hun kommer hurtigere ovenpå. Ligeledes får du nogle øvelsesanbefalinger som kan bidrage til at styrke tævens mavemuskulatur og kernemuskulatur.

Behandling af tæven kan kombineres med det sidste tjek af hvalpene.
Pris: 450kr

Er du ny hvalpeejer?
Måske har din opdrætter allerede fået foretaget hvalpetjek – hvis ikke er det aldrig for sent at få hundehvalpen tjekket igennem. Når først hvalpen er flyttet hjemmefra booker du tid i klinikken og noterer at det drejer sig om hvalpetjek. Hvalpetjek foretages indtil din hund er 6 måneder gammel. Herefter er der blot tale om en almindelig behandling. Kræves der opfølgende behandlinger er dette ligeledes en almindelig behandling.

Pris: 350kr (Efterfølgende behandlinger 450kr)

giv din hvalp en god start med et hvalpetjek der løsner skævheder fra fødslen hos dogsrus hundecenter
giv din hvalp en god start med et hvalpetjek der løsner skævheder fra fødslen hos dogsrus hundecenter
giv din hvalp en god start med et hvalpetjek der løsner skævheder fra fødslen hos dogsrus hundecenter