Hundepension i landlige omgivelser | Hundepasning med tid til din hund

Dogsrus Hundepension er en drøm der går i opfyldelse!

Siden min mand og jeg flyttede på landet har tanken om et hundehotel puslet. Det har ofte været et samtaleemne over spisebordet, men vi kom altid frem til at den “traditionelle” hundepension med mange bokse ikke var noget for os.

En hundepension skal have få bokse, tid og fokus til de hunde, der er på besøg.

Så det blev ved tanken.

Indtil 2017 hvor tankerne igen meldte sig på banen – om en lille hundepension med plads til få dejlige hunde. Hundehotellet skulle have 7 lyse og store værelser – alle med udgang til egen gård. I 2020 udvidede vi en smule og hundepensionen har nu 9 pladser.

Hundepensionen er bygget så den lever op til vores krav for hvordan vi ville have vore egne hunde passet hvis behovet for det skulle opstå. Vores hunde har aldrig været i pension, fordi jeg ikke tror der er tid nok til dem, hvis stedet har 30 bokse eller derover. Derudover lever vi naturligvis fuldt op til de krav der er stillet af fødevarestyrelsen.

I hundepensionen finder du fire afdelinger: 2 med hver 3 rum, 1 med 2 rum og 1 afdeling med 1 hunderum, der har egen indgang. Hundene kan gå ind og ud og har i alt 14-16m2 at være i. Mellem rummene er der lukket, så der er ingen hunde der kan nidstirre hinanden. Efter krav fra fødevarestyrelsen er det 7. rum isoleret fra de andre. Dette er 15m2 inkl. løbegård og har egen indgang. Dette bruges hvis der mod forventning er en hund der bliver syg og skal være væk fra de andre hunde, men det er også i brug hvis der er hunde der er trykkede ved tilstedeværelsen af andre hunde.

Pasning hos mig er på hundens præmisser! Og oplever jeg nogle hunde der er pressede over hinanden, så agerer jeg med det samme.

Bestil ophold til din hund

Følg med i din hunds ferie | Instagram og Facebook

I min aktivering af hundene jeg passer i hundepensionen er der fokus på lav intensitet. Vi tilpasser gåture og aktivering til de hunde der er på besøg. Fodersøg/godbidssøg er et must på næsten alle ture. Det giver dejlig trætte hunde, der nyder hviletiden når tid er til den. Vi tager selvfølgelig video og billeder af dem mens de er her. Du kan følge med på instagram lige her:

Stimulering, aktivering og nærhed

Hundepasning er en tillidssag. Det har jeg om noget fuld forståelse for. Efterhånden har hunde fået en anden status – de er blevet en del af vores familie. Og derfor stiller vi naturligvis krav til dem der får lov at passe dem.

Det er vigtigt for mig, at du ved at din hund/dine hunde er i gode kompetente hænder når du har brug for pasning. Jeg er mere eller mindre gået i hundene og har flere uddannelser og kurser indenfor hunde. Jeg er også DKK-uddannet opdrætter af beagler, med kuld cirka hvert andet år. Du kan læse mere om mine kompetencer her >>>

Du er meget velkommen til at komme og se pensionen, omgivelserne og hilse på mig inden din hund skal besøge os. Tag gerne din hund med så den har mødt mig inden den skal herud og være. Du er også velkommen til at booke en enkelt overnatning i hundepensionen, så hunden har prøvet at sove her. Alternativt er der også mulighed for dagpleje.

Jeg vægter tiden sammen med din hund højt og sætter en ære i at din hund kommer ud og opleve området vi bor i, samt bliver aktiveret på forskellige måder i løbet af dagen. For alle hunde der passes her gælder, at jeg tilgodeser deres behov og adfærd bedst muligt. Det er vigtigt for mig at hundens ophold er så godt som overhovedet muligt.

Skulle din hund mod forventning blive ked af det, så har jeg fokus på at din hund finder ud af at det faktisk er ret fedt at være på besøg hos os. De aktiviteter din hund kan lide vil vi implementere i hundens dagligdag og når hunden er godt aktiveret og stimuleret vil de fleste hunde være trætte på den gode måde når der er hviletid – og hviletid er også noget der prioriteres højt.

Hundepensionens bokse er videoovervåget og jeg tjekker ind mange gange dagligt for at sikre mig at hundene trives når der er hviletid. Ligeledes er jeg heller ikke bleg for at skubbe gåturen en smule, hvis hundene sover når jeg ellers har planlagt at det er tid til aktivering udenfor.

Lidt praktisk information til din hunds ferie

Når du bestiller plads til din hund sender jeg et stamkort retur til dig på mail sammen med en pakkeliste. Dette medbringer du udfyldt og jeg gemmer der herefter til fremtidige ferier.

Din hund opholder sig hos mig på dit ansvar. Hvis hunden viser tegn på sygdom kontaktes dyrlægen på ejers regning. Vi bruger Virklund Dyreklinik – såfremt din hund er patient hos en dyrlæge i Silkeborg vil jeg bestræbe mig på at tage til denne dyrlæge.

Følgende skal din hund have med:

  • Hundens egen madras, tæppe, kurv eller hvad hunden normalt sover på
  • Eget foder, så hunden ikke får dårlig mave over evt. foderskifte. Ønsker du at købe en sæk foder til opholdet kan dette også lade sig gøre og du får resten med hjem.
    • Foderet behøver ikke være portionsopdelt, men tag en beholder/skål/krus med som passer til den mængde hunden skal have.
  • Legetøj – gerne så der er et par stykker i backup hvis nu de første ikke overlever opholdet.
  • Godbidder og tyggeting
    • Du kan købe godbidder og tyggeting i butikken når du kommer. Du kan også bestille det når du booker plads til din hund. Skulle der være noget tilovers efter opholdet hos mig, får I det med hjem.
    • Hvis du ikke ønsker at tage godbidder med, så sørg for der er ekstra foder som jeg kan bruge til godbidder i løbet af dagene.

Vær opmærksom på at tæpper, legetøj o.lign måske ikke overlever opholdet hos mig. Jeg har altid ekstra tæpper jeg lægger ind til hunden hvis den ødelægger sit eget eller det bliver vådt eller lignende.

Jeg har et større udvalg af lækre snacks og godbidder i butikken, og du kan derfor altid sammensætte en lækker feriepakke til din hund når I kommer. Ligeledes har jeg forskellig legetøj, hvis din hund skal forkæles på sin ferie.

Din hund bliver som udgangspunkt fodret to gange om dagen, men hvis din hund er vant til kun at få mad en gang om dagen, så får den selvfølgelig også det mens den er her. Oftest får din hund sit foder i en eller anden form for aktivering. Det kan være fodersøg i en af vore indhegninger eller i forskellige foderaktivitetslegetøj. Hvis du har taget højde for godbidder når du har pakket din hunds foder, så sig til. Din hund skal jo gerne veje det samme når du kommer og henter den.

En typisk dag hos dogsrus hundepension

Vi siger godmorgen og hundene får deres morgenmad serveret i aktivitetslegetøj.

Herefter er der ro til at slå mave indtil det er tid til dagens første gåtur. Hunden bliver luftet i snor i skoven eller på marken. Eller får lov til at rende løs i en af vore indhegninger.

Hunden har ro, får massage eller kommer i waterwalker hvis du har inkluderet dette i opholdet. Sommetider tager vi en ekstra tur udenfor og hygger.

Tid til næste gåtur.

Så får hunden aftensmad – sikkert ikke i skålen, men i en eller anden form for aktivering. Sommetider ligger der en lille tissetur i forbindelse med fodring.

Dagen slutter med en aftengåtur og en lille snack.

dogsrus hundepension. Pasning af din hund i de bedste omgivelser. Din hund i de bedste hænder

fokus på din hund hos dogsrus hundepension