Dogparkour – Din hund vil elske det!

Dogparkour er en fysisk træningsform hvor vi arbejder med din hunds kropsbevidsthed og kernemuskulatur. i bund og grund betyder parkour art man bevæger sig fra A til B og mest effektivt og hurtigst muligt og at man må passere de forhindringer der ligger på ens vej udelukkende ved brug af kroppen.

Det hele foregår i et fint flow. man kan trække flere paralleller fra parkour til dogparkour, men tempo er ikke noget vi kobler på med det samme. Til at starte med skal vi have gjort din hund fortrolig med de forhindringer den møder på banen. Og når vi kommer dertil kan vi begynde at gå fra en forhindring til en anden hvor hunden ikke for lang tid til at tænke over hvad den nu  skal gøre, men istedet stoler på sin krop og hvor den sætter poterne. 

Det primære formål med dogparkour er at din hund bliver mere kropsbevidst, styrer sin fysiske balance, lærer impulskontrol og samlet set får en bedre kropskontrol. Samlet set vil det give din hund et større selvværd og bedre selvtillid. Ligeledes bliver din hunds og din samarbejde styrket. 

Håbet er naturligvis også at du som hundeejer får inspiration til øvelser der kan laves når I er ude at gå tur. Det kan være en træstamme i skoven der skal balanceres på, eller en lygtepæl hunden kan stille sig med forpoterne op ad. Kun fantasien sætter grænser. Men det bevirker at jeres gåture bliver sjovere og jeres sammenhold bliver styrket. Den grundlæggende tanke bag dogparkour er at bruge de naturlige udfordringer vi finder rundt omkring i milljøet og selvom vi arbejder med opstillede redskaber og øvelser vil I kunne overføre bevægelserne hunden laver til noget I kan lave i skoven, på stranden eller i byen.

Dogparkour kan trænes alle steder

Dogparkour foregår som udgangspunkt på min parkourbane i Them. Denne er lavet i den ene ende af min indhegnede træningsplads. Men på et hold med 8 gange vil vi også mødes andre steder og udforske forhindringerne i naturen. 

Vi arbejder meget med håndtarget får at guide vores hunde op på forhindringerne og forsgøer at begrænse lokning med godbidder. Det er meget forskelligt fra hund til hund om de stresser over lokning med godbidder og ligeledes om de glemmer hvor de sætter poterne – det dur ikke til dogparkour. i så fald vil jeg koble klikker på så vi arbejder mere operant med hunden.

Dogparkour styrker din hunds fysik og giver selvværd

På et begynderhold i dogparkour vil vi arbejde med nogle grundlæggende balance øvelser,. Efterfølgende kan I komme på et øvet hold hvor hundene udfordres mere udfra de grundlæggende øvelser. På et øvet hold vil vi arbejde mere med at gøre hundene hurtigere.

Krav for deltagelse på DogParkour

Der er ingen alderskrav for at kunne deltage til parkour, men jeg fraråder det som alternativ til hvalpetræning. Når du går til hvalpetræning hos mig, vil vi inkludere parkourøvelser og når hunden er lidt ældre kan I starte på et decideret dogparkourhold. Kommer du med en unghund til dogparkour vil vores fokus være kropskontrol og impulskontrol – og som følge af dette naturligvis selvtillid.

Det vigtigste er hundens fysik, helbred og sikkerhed. Derfor giver jeg alle hunde et fysisk tjek for at vurdere om der skulle være nogle gener vi skal tage højde for. Dogparkour er kun for hunde med en ok fysik, men flere af øvelserne kan tilpasses et eventuelt genoptræningsforløb. 

Det er et krav at du er ansvarsbevidst og har fuld fokus på din hund. Jeg anbefaler kropssele til begyndere så du hurtigere kan støtte din hund i øvelserne. 

Husk masser af små lækre godbidder (shoppen har altid åbent hvis du er kommet for hurtigt ud af døren), en fast line eller dressur line af god længde så hunden kan arbejde uhindret, hundeposer (der ligger altid en rulle i hundehuset). herudover skal hunden være vaccineret efter gældende regler, have lovpligtig ansvarsforsikring. 

Det er ejerens eget ansvar at deltage på holdet. 

Luft din hund inden træning – marken er selvfølgelig en mulighed og ellers bare en tur op og ned ad grusvejen. 

tilmelding foregår på mail eller over telefon hvorefter jeg sender et link til betaling. Betaling skal være foretaget inden første træningsgang medmindre andet er aftalt med mig. 

Tilmelding til holdet er bindende og indbetaling refunderes ikke efter aftalt kursusstart, medmindre jeg mod forventning bliver nødt til at aflyse holdet. 

Drægtige tæver eller tæver i løbetid kan desværre ikke deltage på holdet før efter endt løbetid. 

OBS – der forventes at komme parkour hold igen til foråret 2020.