Nosework | sjov træning for dig og din hund

Nose work er sjovt! Det er næsearbejde eller snusearbejde, hvor din hund selv skal løse opgaven, med dig som god støtte.

Nose work som hundesport er udsprunget af de udfordringer, som søgshunde møder i deres arbejde – narkohunden, trøffelhunden, schweisshunden – de arbejder alle målrettet med søg efter det de er trænet til. Nose work giver aktivt samarbejde mellem hund og ejer.

Indledende arbejder vi med at lære hunden at søge – derefter kobler vi stille og rolig første duft på (lavendel) og arbejder frem mod at din hund bliver duftsikker.

Nose work har eksisteret i mere end 10 år i USA og Canada, og K9 Nose Work blev grundlagt af tre professionelle specialsøgstrænere i foreningen National Association of Canine Scent Work.

Når vi træner nose work har vi ikke travlt. Det er vigtigt at lægge et godt fundament og det japper vi ikke igennem. Der er altid mulighed for at lave lidt pause fitness træning.

Lidt praktisk omkring Nose Work hos Dogsrus

Din hund er klar til at komme på nose work hold når I har været igennem hvalpetræning og evt. unghundetræning. Næsearbejde forudsætter ikke super lydighed, men det er godt at have lidt basale øvelser på plads. Herunder kontakt og impulskontrol – disse kan også trænes når man venter på at det bliver ens tur.

Næste hold er ikke planlagt endnu, men forventes at starte til april/maj 2021

Pris er 600kr og der er 6 pladser på holdet.

Du skal hver gang medbringe følgende:

  • 3-5m line (ikke flexiline)
  • En god del godbidder, der ikke er for små
  • Skål til vand
  • Evt. tæppe

Vil du med på næste hold? Send mig en besked