fbpx

Derfor skal din hund have hundemassage….

Det er desværre ikke så sjældent jeg støder på nedenstående udsagn:

“Min hund logrer med halen og er glad – den har ikke ondt!”
” Min hund har ikke ondt, for den piver ikke!”
“Jamen min hund halter ikke, så den har jo ikke ondt”
“Min hund løber og leger, så selvfølgelig har den ikke ondt”
“Hundemassage – jamen det er da kun noget for meget gamle hunde!”

Jeg bliver altid lidt (læs: meget) ærgerlig når jeg støder på sådanne kommentarer – især hvis jeg kan se på vedkommendes hund at det langt fra passer. Men det kan være meget svært at se på hunde om de har ondt. Og det bliver ikke nemmere når vi er vant til at se på hun den hver dag.

Vi ser ikke de små gradvise ændringer der kommer…

Generelt så har vores hunde i gennemsnit 319 knogler i kroppen – halelængden og antallet af hvirvler i denne varrierer fra race til race. Derfor gennemsnittet. Til sammenligning så har vi mennesker 206 knogler.

Til hver af disse knogler hæfter muskler, sener, ledbånd osv.

Har du sommetider ondt i nakken? Værker det i ryggen? Eller har du så ondt i benene efter løbeturen i forgårs at du knap kan gå?
Sådan har vores hunde det faktisk også engang imellem. Selvom de løber og leger… Og ser glade ud.

Vores hund gør alt hvad den kan for ikke at vise at den har ondt. Det kan være så ufatteligt svært at se nogen forskel når man kigger på sin hund hver eneste dag. Din hund kan aflaste det ene ben og istedet lægge vægt på de tre andre og risikoen for at du ikke ser det er der. Dog vil jeg også skynde mig at sige at der er mange hundeejere der opdager det i god tid, så man kan gøre noget uden skaden bliver for stor.

Men for det utrænede kan det være meget svært at se.

Under hundemassage kan hunden dog ikke skjule hvis den har ondt eller hvis den har aflastet det ene ben i noget tid. Og det er vigtigt at vi får løsnet spændingerne så hunden bruger sin krop optimalt igen.

Hvis din hund har aflastet et led eller ben igennem længere tid vil du som ejer kunne mærke en forskel efter hundemassage. Det vil jeg næsten sige at du vil uanset hvad årsagen til massage er. Hundens bevægmønster vil måske ændre sig fordi der ikke aflastes på samme måde som før massagen.

Èn gang hundemassage er som regel ikke nok, men efter første gang vil jeg kunne vurdere hvor mange gange din hund har brug for og så sammensætter vi en behandlingsplan sammen. Du kan nemlig også gøre noget derhjemme, både når du nusser hunden om aften og når I er ude at gå tur.

Hvis du selv har fået massage før, så ved du hvilke fordele det har for kroppen. Det løsner muskelspændinger, dæmper stress og virker forebyggende på muskelskader. Hundemassage sætter gang i blodcirkulationen og som følge af dette føres affaldsstoffer ud af kroppen frem for at ophobe sig i muskler. De blide berøringer sørger for at der frigives endorfiner og giver velbehag og ro. Udover det vil det også reducere eventuel smerte.

Er du i tvivl om din hund kan have gavn af hundemassage?

Det skal du ikke være…

Alle hunde har gavn af massage. Uanset om det er en aktiv brugshund, udstillingshund, agilityhund eller sofahund du har. Og alderen er heller ikke afgørende for hvornår hundemassage kan gavne. Du kan læse mere om fordelene ved hunde massage lige her.

En anden fordel ved jævnlig massage er at din hund bliver tjekket fysisk igennem ofte og dermed kan man hurtigere finde eventuelle småting og sætte ind med en hurtig behandling.

By |2018-09-02T17:08:38+02:00september 2nd, 2018|Hundemassage|0 Kommentarer

Share This Story!

Læg en kommentar

Go to Top