fbpx

Derfor skal din gamle hund have massage når det bliver koldere

Derfor skal din gamle hund have massage når det bliver koldere

Med alderdom følger ofte milde til svære gigtforandringer i din hunds led. Det er ikke alle hunde der får konstateret gigtforandringer, men mange hunde har det i en eller anden grad i et eller flere led. Slidgigt kommer når ledkugle og ledskål ikke passer helt perfekt sammen. Det betyder at belastningen af leddet er øget og at leddet på sin vis er ustabil. Dette betyder at brusken i leddet slides forskelligt. Over tid vil der dannes gigtforandringer i leddet og konsekvensen af dette er stivhed og smerter. Din hund behøver ikke have tydelige symptomer på slidgigt og derfor kan det være svært som ejer at spotte om hunden har ondt eller ej. Nogle af symptomerne er at din hund bevæger sig mere stift, måske er den periodisk halt eller måske er dens lunte blevet noget kortere. Hundemassage har en lang række fordele i forhold til dette – det er klart at hudemassage ikke kan kurere gigt. Det er der ikke noget der kan, men regelmæssig massage forbedre blodcirkulationen til leddene, giver større flexibiliet omkring leddene og mindsker muskelspændinger.

Samlet set vil din hund ikke være nær så plaget af gener fra slidgigt. Din hunds velvære øges betydeligt.

Hundemassage lindrer naturligvis gigtforandringer uanset om det er koldt eller varmt, men nu er vi på vej mod vinteren og temperaturen er allerede faldet en del! Måske har en af dine veninder eller bekendte leddegigt og det kan sagtens være at du har hørt hende eller ham klage over smerter når det bliver koldere i vejret. Tidligere har man vist bare sagt at det var en skrøne, men nu er der faktisk et studie der viser at vejret har indflydelse på gigtsmerter. Resultatet viste at gigtsmerter var mere udprægede i fugtigt og koldt vejr. Det er derfor ikke utænkeligt at det samme gør sig gældende for vores hunde. Derfor vil hunde med gigtforandringer ofte være mere plagede af det om efteråret og vinteren end om sommeren.

Hundemassage til den gamle hunde dogsrus hundemassage

Hvis din gamle hund har lette eller svære gigtforandringer, så vil han/hun aflaste de led der er påvirket og dermed overbelaste andre led. Det betyder også at muskelmassen omkring det dårlige led svinder ind – og det er faktisk ret kritisk. For når leddet er ustabilt er det vigtigt at skabe stabilitet omkring leddet med en god muskulatur. Optimal muskelmasse kan være med til at din hund har minimalt med gener fra de påvirkede led. Som hundemassør kan jeg løsne de spændte og overbelastede muskler. Samtidig kan jeg hjælpe dig med muskelopbyggende øvelser som du nemt kan inkorporere i jeres hverdag. Det behøver nemlig ikke være svært at opbygge en god muskulatur og det behøver ikke kræve at du går i waterwalker eller lignende med din hund. Det virker naturligvis – men enkle øvelser som du laver med din hund hver eller hver anden dag når I alligevel er ude at gå kan også gøre en verden til forskel. Sådanne øvelser vil jeg rigtig gerne fortælle dig mere om.

Til slut vil jeg lige skynde mig at sige at hundemassage også gavner din gamle hund hvis den ikke døjer med ledsmerter. Der er så mange fordele ved massage at det næsten er synd ikke at lade din hund prøve det engang.

Ring til mig og bestil en tid – så sørger vi for at din hund kommer igennem efteråret uden at døje med ondt i leddene.

By |2018-09-07T12:56:22+02:00september 7th, 2018|Hundemassage, Senior|0 Kommentarer

Share This Story!

Læg en kommentar

Go to Top