Flexiliner er super smarte!

De giver din hund mulighed for lidt mere frihed når I går tur…

Du kan bruge den i forskellige faste længder eller lade den være flexibel og rulle ind og ud…

Nogle er fan af håndtaget…

Men flexiliner er virkelig ikke beregnet til små hvalpe!

Det er der to primære grunde til.

Grund nummer 1: Flexilinen lærer din hvalp at snoren skal være stram.
Det er måske ikke noget du har lagt mærke til, men det tænker jeg du gør nu. Flexilinen er aldrig løs. Kun hvis du låser den i en fast længde og det sker ikke så tit, for så går ideen lidt af flexilinen. Hvalpe skelner ikke, så hvis de først vænner sig til at flexilinen er stram så overføres det til andre liner.

En fast line der er stram er ensbetydende med en hund der trækker…

Grund nummer 2: Flexilinen kræver lidt for at rulle ud.
Har du prøvet at trække den flexiline ud?

Så har du måske også bemærket at der er en vis modstand pga oprulsmekanismen (eller hvad det nu hedder). Det er ikke meget! Men vores hunde er ret følsomme og mærker lette vibrationer eller modstand i snoren så let som ingenting. Det er ikke mange kræfter der skal bruges for at få en flexiline til at rulle ud. Men din hvalp lærer at der skal trækkes en smule for at komme længere frem. Ergo lærer din hvalp fra start at når man er ude at gå tur skal man trække.

Jeg bliver kontaktet af mange der er kede af at deres hund trækker. En stor del af dem har brugt flexiliner til hunden inden den er klar (inden hunden har en forståelse for at der ikke skal voldtrækkes på gåturene). Og det er bare meget lettere at lære en hvalp at gå pænt i snoren end det er at lære en voksen hund ikke at trække. Her er vi ude i en længere proces med at stoppe op når linen er stram – hver eneste gang linen er stram…

Gør dig selv og din (kommende) hvalp en tjeneste. Vent med flexilinen. Start med en 3-5m fast line, så hvalpen stadig har frihed til at udforske verden og oplever den løse line. Engang imellem vil linen blive stram – sommetider dufter der for spændende og hvalpen kan glemme at du faktisk er i den anden ende.

Stop op…

Lad linen blive løs igen…

Giv din hvalp en chance for lige at huske at I er på gåtur sammen

Når din hund er voksen, kan du (hvis du har lyst) finde flexilinen frem. Underforstået at din hund kan finde ud af at gå fornuftigt når snoren er på. Chancen for at I er blevet glade for den faste lange line er der bestemt! Så måske bliver denne i stedet 8 eller 10 meter. Selv den voksne hund kan lære at trække af en flexiline, hvis det er denne type snor, der bruges primært. Men som en variation på nogle af jeres gåture kan flexilinen helt klart være en god mulighed.

Nyd jeres gåture <3