Water walker træning er et uvurderligt redskab i forbindelse med genoptræning efter skade/operation eller som led i et forløb hvor man arbejder hen i mod at styrke hunden målrettet. Water-walking er også en oplagt træningsform som led i slankekuren, da det er skånsomt muskelopbyggende og fedtforbrændende træning.

Træning i Water walker sikrer de optimale betingelser og træningsforhold. Ved at regulere vandstanden, hastigheden, tid og eventuel stigning kan træningen tilrettelægges den enkelte hund og de udfordringer den måtte have.

Modsat svømmetræning er det muligt at kontrollere at hunden bevæger sig korrekt og støtter korrekt på sine ben. Når hunden svømmer er det let at aflaste et eller flere ben og det er umuligt for os at korrigere det. Den mulighed har vi i en water walker – her justeres hastighed og vanddybde så det passer til hunden.

Water walker er ikke kun til genoptræning efter operation. Som tidligere nævnt er water-walkeren en skånsom måde at konditionstræne en overvægtig hund. Dette skal gøres i led med at hunden får optimalt foder så slankekuren ikke går for hurtigt. Det er vigtigt at hunden ikke oplever overdreven sult – det er heller ikke hensigtsmæssigt i forhold til hundens stofskifte.

Følg dette link for at læse mere om water walker

Det er vigtigt for mig at pointere at træning i water-walker er på hundens præmisser. Mange hunde synes de første 2-3 gange at det er lidt noget underligt noget, men vi starter træningen stille og roligt og støtter hunden i at det er ok.

Water walker er sundt for alle hunde! Der ses gode og hurtige resultater efter de fleste operationer – hvilket betyder at hunden hurtigere begynder bruge det opererede led korrekt. Dermed opnår man hurtigere at hunden vedligeholder den muskulatur der er nødvendig for at opretholde stabilitet omkring leddet.

Er du i tvivl om water walker er den korrekte behandling til din hund, så kontakt mig endeligt og lad os tage en snak om hvilken forskel det kan gøre for din hund.