DogFitness – sund træning til din hund!

DogFitness er en super sjov, sund og effektiv træningsform, hvor du arbejder med at styrke din hunds kropskontrol, kropsbevidsthed, smidighed, proprioception og balance. Alt kommer i spil – også selvkontrol/impulskontrol.  Det øger jeres samarbejde og styrker jeres sammenhold. Kropskontrol træning har så mange fordele for din hund – i hverdagen og når der skal performes!

Proprioception er hundens ledsans. Det er denne der sender signal til hjernen om hvor de enkelte kropsdeles stilling er i rummet. Signaler fra sanselegemer i sener, led, muskler og hud analyseres i lille- og storhjernen til et bevidst billede af kroppens rumlige position. Denne styrkes ved regelmæssig dogfitness og det gør at hunden bliver skarpere på din kropsbevidshed og bedre til at justere sin krop i forskellige situationer.

Agilityrhunden bliver bevidst om sine vendinger i fart. Rallyhunden bliver mere sikker på sine bevægelser i de enkelte øvelser.

Og familiehunden, som vi jo alle har, begrænser risikoen for skader og får et bedre sammenhold med dig.

DogFitness kan laves alle steder! Selv om vi på kurser bruger rigtig mange redskaber for at udfordre hunden, så kommer man langt med en luftmadras og en tur i skoven. Det får du selvfølgelig introduktion til på et kursus hos mig eller på workshop.

Kropskontrol, smidighed og balance.

Vores hunde er konstrueret således at 60-70% af deres vægt bæres på fronten. Groft sagt kan man sige at hundens bagpart er motoren – den skaber fremdrift, men det er fronten der styrer retning og alt andet. Nogle siger også at hunden ikke ved at den har bagben. De er der bare! Bagpartskontrol er derfor et vigtigt element af dogfitness. Vi vil hjælpe vores hunde med at få en awareness om bagparten og hvad den kan bruges til.

Vi kommer heller ikke udenom smidighed og balance, for der er stor fokus på at hunden styrker kernemuskulaturen og at vi arbejder med leddenes “range of motion” – det gør vi ved at lave nogle kontrollerede strækøvelser, når hunden er godt varmet op.

Når vi arbejder med “hundefitness” starter vi altid med at varme hunden op. Her arbejder vi med kontaktøvelser, impulskontrol, smidighed og vi har øvelser der får pulsen lidt op.

Så arbejder vi fokuseret med bestemte muskelgrupper eller kropsområder.

Og vi slutter altid af med at skridte hunden af! Det er et must.

dogfitness hos dogsrus.dk styrker din hunds korpskontrol

Dog Fitness kan laves alle steder – du skal bare se mulighederne!

I Dog Fitness bruger vi håndtarget og godbidder, så du støtter hundene i selv at udføre bevægelserne. Derfor indleder vi træningen med at introducere håndtarget, som du meget gerne må arbejde videre med derhjemme. Vi arbejder også med impulskontrol, for det er vigtigt at hunden lærer at forholde sig i ro i nogle af øvelserne – især når vi arbejder med de oppustelige redskaber. Pulsen må gerne komme op i andre øvelser, men fitness er ikke ligesom dogparkour, hvor vi sætter tempo på stille og roligt. Vi kan sagtens have øvelser hvor vi får hunden til at trave hen over disks, men det er ikke ofte. Vi arbejder mere med kontrollerede bevægelser.

Jeg anbefaler, at du har en god sele på din hund under træningen – det er vigtigt at du har mulighed for at kunne støtte din hund i visse øvelser og der er det mere sikkert at kunne holde i sele fremfor halsbånd.

dogsrus.dk er hundetræning for dig og din hund

3 hurtige om DogFitness

Lokning – Go eller No Go?

  • Når det kommer til DogFitness skal lokning begrænses.
    Grunden hertil er det er vigtigt at hunden har fokus på sin krop.
    Og det kan være enormt svært hvis det eneste man kan fokusere på er godbidden foran næsen.
    Vi bruger lokning under opvarmning og ellers arbejder vi på at udfase den. Klikkertræning og operant indlæring er oplagt i forhold til fitness.

Opvarmning

  • Opvarmning er essentiel!
    Under opvarmningen arbejder vi med stræk af forskellige muskelgrupper og kontrolleret opvarmning. Vi kommer også omkring øvelser der får pulsen lidt op.
    Den opvarmning du får introduktion til kan med fordel anvendes i forhold til andre former for træning også.

Sikkerhed og fremgang

  • Sikkerheden skal være i top!
    Derfor anbefaler jeg dig at du har sele på din hund – en god sele som stadig giver hunden bevægelsesfrihed. Så kan du nemlig støtte hunden under øvelserne – uanset om det er med oppustelige redsskaber I arbejder med eller om det er balancetræning i skoven.
    Lad progressionen være stille og rolig. Der skal selvfølgelig være fremgang, men du skal ikke jage noget. Sørg for at hunden er tryg og sikker inden du gør øvelsen sværere for hunden
hyggeholdet hos dogsrus er kvalitetstid med din hund

DogFitness Workshop?

Er du instruktør eller kursist i en klub og kunne I tænke jer at holde workshop i DogFitness?

Jeg kommer med alle redskaber og planlægger træningen i forhold til den tid I ønsker workshoppen skal være.

Kontakt mig på info@dogsrus.dk og lad os snakke om de muligheder der er

Har du spørgsmål til DogFitness? Send mig en besked nedenfor 🙂