Rally Lydighed – En sjov hundesport for dig og din bedste ven!

Rally lydighed eller rally obedience som sporten oprindelig hedder er en sjov trænings form hvor du og din hund går en bane med en række udfordrende øvelser. Rally lydighed er inddelt i 4 klasser og sværhedsgraden stiger jo længere frem du kommer med din hund.

Hos dogsrus hundetræning har jeg fokus på at du og din hund hygger jer og alligevel rykker stille og roligt op i sværhedsgraderne. Hvis du ønsker at træne frem mod prøver så tilrettelægger jeg træningen efter det, men det er ikke en forudsætning for at gå til træning hos mig.

Jeg vægter samarbejdet mellem hund og ejer meget højt og nyder at se hunde gå en rally bane med logrende hale.

Noget af det vigtigste i rally lydighed er en god kontakt mellem hund og ejer, derfor starter vi altid ud med kontakt øvelser og impulskontrol. Naturligvis skal hunden også kunne gå et pænt følge, men det er noget vi arbejder på undervejs i træningssæsonen.

rally lydighed ved dogsrus.dk
rally lydighed ved dogsrus.dk

Rally Lydighed er for hunde i alle aldre

En rally bane er opbygget af 10-20 skilte hvorpå der står forskellige øvelser. Der er både tale om stationære øvelser, hvor hunden indtager en position som sit, dæk eller stå; herudover er der også øvelser i bevægelser hvor hunden eksempelvis skal bakke 1-3 skridt eller måske skal i sammen løbe en lille strækning.

Rally lydighed er en rigtig god måde at stimulere din hund på. Undervejs i træningen lærer din hund grundlæggende øvelser og impulskontrol, der er meget anvedeligt i hverdagen også.

Rally-lydighed er en sjov og lærerig form for hundetræning, uanset om man ønsker at deltage i prøver eller ej.
Til træning skal I medbringe det gode humør og en masse små lækre godbidder. Skulle du være kommet ud af døren uden godbidder, så har shoppen altid åbent. Husk også høm-høm poser.

Før træning er det vigtigt at din hund er luftet. Jeg anbefaler ikke en legedate på marken lige inden træning, så kan det være svært at få hunden i ro igen og sværere at få kontakt. Men en luftetur op mod skoven er altid en god ide.

Vi starter altid træningen med at varme vores hunde op og vi slutter altid af med at “skridte dem af”, som man ville sige inden for hesteverden. Der er ingen fri leg på træningspladsen, men marken er altid åben til en legeftale.

Hvis ikke der er nok tilmeldinger til at lave klasseinddelte hold laves der et hold for alle niveauer. Hundende bliver naturligvis udfordret på det niveau de er på.
Rally lydighed er også et oplagt valg til den pensionerede agility- eller lydighedshund.

Krav for deltagelse i Rally Lydighed hos Dogsrus

Din hund skal være vaccineret efter gældende regler fra DKK. Derudover skal den have en lovpligtig ansvarsforsikring.

Løbske tæver kan som udgangspunkt godt deltage – i så fald sætter jeg en særskilt bane op til hende og du venter med at tage hende ind på pladsen til alle andre hunde er kommet ind.

Jeg anbefaler et bredt halsbånd og en enkelt eller trepunktsline. Løs line er et af de vigtige mål vi arbejder hen i mod og så går det ikke med en kort snor. Flexi liner kan heller ikke bruges.

Du finder vores aktuelle Rally Lydigheds hold her: Rally Lydighed Dogsrus

Instruktør på kurserne er Bine