Hundemassage gavner alle hunde!

Dogsrus hundemassage tilbyder massage, kranio sakral terapi og lys terapi til din hund. Jeg er uddannet fysiologisk hundemassør i 2015 hos Magtor/Christian Kembo og kranio sakral terapeut til dyr hos Naturgården i 2016.

Alle behandlinger hos mig tilpasses din hunds behov og dermed kombinerer jeg ofte de forskellige behandlingsformer.

Hundemassage kan forbedre din hunds livskvalitet væsentligt. Uanset om din hund er ung eller gammel vil massage kunne gavne. Nogle af de mange fordele ved massage er at blodcirkulationen forbedres og at affaldsstoffer ikke ophobes i muskulaturen.

Hvis din hund er skadet eller blevet opereret er massage en essentiel del af genoptræning og derefter virker hundemassage forebyggende og begrænser risikoen for følgeskader. Som hundemassør kan jeg tilrettelægge et skræddersyet genoptræningsforløb med de rigtige øvelser til at styrke din hund.

Er du aktiv med din hund? Som hundemassør kan jeg sikre at din hunds ydeevne forbedres og at eventuelle muskelrelaterede problemer afhjælpes. Vil du være sikker på at din hund performer optimalt hver gang?

Massage virker afstressende på hunden og derfor kan regelmæssig massage være med til at afhjælpe adfærdsproblemer. Ofte er visse adfærdsproblemer forbundet med smerte og mange hundeejere oplever en positiv ændring i adfærd efter massage.

Kort og godt – hundemassage kan forbedre din hunds trivsel væsentligt!

Jeg glæder mig meget til at se dig og din hund i klinikken.

Hundemassage gør en forskel for din hund

Hundemassage bliver mere og mere udbredt og som hundemassør synes jeg jo kun det er en meget positiv udvikling. Muskelspændinger er ikke kun noget du og jeg døjer med, faktisk går rigtig mange hunde rundt og har smerter i bevægeapparatet. Og det er ikke til at se det, hvis man lige ved det. Mange hunde er exceptionelt gode til at skjule smerter, og det giver os ejere en stor udfordring.

Smerter hos hunde kommer ofte indledningsvist til udtryk som adfærdsændringer eller stress. Det kan være nogle små ændringer som gradvist udvikler sig til større og mere synlige ændringer. Måske virker din hund mere gnaven, har kortere lunte overfor andre hunde eller mennesker. Det kan også være du oplever forskellen på træningspladsen eller gåturen. Som hundemassør kan jeg lave et fysisk tjek af din hund og finde ud af om din hund har muskelspændinger der kan være årsag til din hunds ændrede adfærd eller stress. Ligeledes vil jeg kunne mærke om der er behov for et tjek hos dyrlægen. Jeg samarbejder med nogle af landets dygtigste ortopædkirurger.

Såfremt din hund skal igennem en operation for en sygdom i bevægeapparatet er hundemassage oplagt i løbet af genoptræningsforløbet. Her vil jeg som hundemassør i samråd med din dyrlæge kunne vejlede til et skræddersyet genoptræningsprogram som vil inkludere øvelser I laver derhjemme, massage og waterwalker. Jeg har god erfaring med genoptræning af blandt andet korsbåndsskader og patella luxationer, hor hundemassage har været et væsentligt bidrag i genoptræningen af hunden. Hundemasage er også det helt rigtige i forhold til at forebygge følgeskader efter en skade. Kort og godt så gavner hundemassage din hund uanset om den har haft en skade eller lider af ledproblemer.

Rygproblemer hos hunde er også noget jeg oplever hos rigtig mange. Problemernes sværhedsgrad er meget varierende og kan veksle fra mindre rotationer imellem ryghvirvlerne til deciderede sygdomme som spondylose, diskus prolaps og cauda equina. Jeg benytter mig af hundemassage for at løsne muskulaturen langs rygsøjlen og de muskler der overbelastes. Ligeledes vil jeg benytte mig af kranio sakral terapi, da dette giver mulighed for en meget blid form for ledmanipulation.

Det er jo absolut ikke alle hunde der døjer med problemer i bevægeapparatet og hundemassage kan bestemt også gøre en forskel for din hund selvom den ikke har nogle problemer. Måske skal den bare forkæles med lidt wellness. Hundemassage giver et stort velbehag og en afbalanceret hund.

Fysiologisk set minder hunden krop meget om vores – det vil sige at den er opbygget af blandt andet knogler, muskler, sener, ledbånd og bindevæv. Ganske som vi kan få forvridninger, forstuvninger olign kan hunde får forvridninger og forstuvniner. Dette vil typisk give en akut halthed og hvis man ikke behandler dette korrekt risikerer i at hundens skader udvikler sig. De første 24 timer skal du behandle skaden med kulde, meget som du ville gøre hvis du selv fik en tilsvarende skade. Og derefter vil hundemassage være oplagt til genoptræning af den pågældende skade samt at begrænse efterfølgende følgeskader.

Er du stadig i tvivl om hundemassage er noget for din hund?

Fordelene ved hundemassage er mange! Og det er grunden til at jeg så selvsikkert kan skrive at hundemassage helt bestemt også er noget for din hund! Regelmæssig hundemassage kan bidrage ved at styrke din hunds muskulatur og give større fleksibilitet. Herunder vil massage som beskrevet ovenfor kunne løse muskelrelaterede problemer eller skader.

Er du meget aktiv med din hund? Måske går du på jagt eller dyrker agility, lydighed eller noget andet på et højt plan. Igen vil hundemassage være genialt til din hund, da det øger kroppens restitution og forbedrer din hunds ydeevne. Vil du være sikker på at din hund præsterer det maximale, så lad mig give en et fysisk tjek inden næste prøve eller jagt.

Fysiologisk har hundemassage en række fordele – vigtigst af alt er at massage øger blodcirkulationen og giver en forbedret lymfegennemstrømning. Det giver kroppen mulighed for bedre at kunne rense for affaldsstoffer, så disse ikke ophobes i muskler. Derudover få immunceller rundt i kroppen så kan holdes helt fit for fight. Vigtigt at nævne er også at den forbedrede blodcirkulation også sikrer at næring og ilt kommer rundt til organerne.

Som hundemassør kan jeg forbedre din hunds liv væsentligt.

Hundemassage har en lang række fordele for din hund

Hundemassage bliver mere og mere udbredt – heldigvis! Ganske som vi mennesker kan have brug for massage til at løsne muskelspændinger eller forebygge skader kan hundemassage gavne vores hunde. Forskellen er at vi selv kan sige til hvis vi har nakkespændinger og træner til massage – det kan vores hunde ikke.

Som hundemassør kan jeg hjælpe med at forbedre din hunds liv væsentligt og jeg kan rådgive dig med hensyn til øvelser I kan lave derhjemme.

Hundemassage gavner hunden uanset om der er tale om en skade, ledproblemer, gigt, genoptræning efter operation eller andre problemer med bevægeapparatet. Naturligvis så er hundemassage også fordelagtigt hvis hunden ikke har nogle deciderede problemer, men bare trænger til at blive løsnet lidt op.

Hundens krop minder om vores – det vil sige at den er opbygget blandt andet af knogler, muskler, sener, ledbånd og bindevæv. På samme måde som vi kan erhverve os skader i muskler, ledbånd osv kan dette ske for hunden. Det behøver ikke være voldsomme skader, men småskader kan over tid udvikle sig og give hunden og dig større problemer. Hundemassage kan afhjælpe disse skader og kan forebygge at skaderne udvikler sig til større problemer.

Fordele ved hundemassage

Hundemassage har en række fordele. Hvis man stiller dem op enkeltvis ses de nedenfor, men det er klart at hundemassage påvirker hele kroppen og derfor får man også nogle overordnede fordele, som gavner din hund uanset alder, træningsniveau eller andet.

  • Kroniske smerter og halthed
  • Ømme led og muskler, samt nedsat bevægelighed i leddene
  • Spændte og forkortede muskler
  • Løsne bindevævet og forøge blodcirkulationen
  • Forebyggelse af skader
  • Tendenser til væskeansamlinger
  • Blødgørelse af arvæv, eksempelvis efter operationer
  • Gigttilstande: albue- og hofteledsdysplasi og slidgigt
  • Stimulering af hundens immunforsvar og nervesystemet